Categories
Nieuws

Actiecomité Kromhout-Kasperspad weer in opspraak

Ook in Dordrecht ontsnappen we niet aan de verspreiding van fake news, zo bleek ook vandaag weer. Het Actiecomité Kromhout Kasperspad verspreidde een brief waarin werd gesuggereerd dat er een nieuwe opvang van daklozen zou komen rond het Kasperspad. In een brief, verspreid aan onwonenden, gemeenteraadsleden en verschillende media, werd gesuggereerd dat de kerk van het Leger des Heils omgebouwd zou worden tot opvanglocatie. Dit blijkt echter niet te kloppen.

Dit is een uitbreiding van de zorgvoorziening, terwijl herhaaldelijk betoogd is dat uitbreiding niet aan de orde is. (…) Wethouders hebben herhaaldelijk uitgesproken dat de druk op het gebied te hoog is en dat de omvang van de instelling moet worden teruggebracht. Hierdoor zal de overlast in de buurt alleen maar toenemen.

Zo luidde een gedeelte van de brief van het Actiecomité.

Peter Heijkoop, wethouder, is op zijn zachts gezegd ‘not amused’. ,,Daar ben ik zeer ongelukkig mee. (…) Het is absoluut niet waar wat in de brief staat. Er is geen enkele sprake van uitbreiding van het Leger des Heils.’’ stelde Heijkoop in een reactie op de brief.

De fractie van Beter voor Dordt dacht aanvankelijk dat het bericht echt was. Op twitter reageerden ze dan ook bijzonder furieus:

Het is niet de eerste keer dat het actiecomité in opspraak komt. In Februari dit jaar werden ze door burgemeester Kolff op de vingers getikt omdat ze onwaarheden over de staat van het Kromhout hadden verspreid en in diezelfde maand verspreidde ze posters met daarop de woorden “FUCK DE BUURT MET DANK AAN WETHOUDER HEIJKOOP”.

De vraag is wat ze met dit soort acties willen bereiken. Ze zullen hiermee zeker aanhang verliezen. Hoe lang worden ze nog serieus genomen?